Wersja Niemiecka Wersja Polska

Hotel Podewils to miejsce pełne elegancji i kunsztownej estetyki, pachnące domem i minionymi epokami.
Doskonałe bez względu na cel podróży, zarówno dla spragnionych wypoczynku i relaksu, dla zwiedzających Światową Stolicę Bursztynu, jak i do organizacji pobytów oraz spotkań biznesowych. Barokowy, skrupulatnie odrestaurowany pałacyk jest dyskretnie usytuowany tuż nad Motławą, przy gdańskiej przystani jachtowej,
w niewielkiej odległości od Starego Miasta. Z okien luksusowych pokoi roztacza się niezapomniany widok na starówkę, rzekę oraz zabytkowy Żuraw.

Galeria (kliknij aby powiększyć)

Inspiracją wystroju pokoi jest epoka baroku i rokoko.
Każdy z 10 dwuosobowych pokoi ma swój indywidualny czar i atmosferę. Stylowe i ciepłe, zadziwiają swoim pięknem i funkcjonalnością.
Dzięki starannie dobranym detalom,
antycznym i komfortowym meblom pobyt w Hotelu Podewils to podróż w krainę marzeń o XVIII-w. Gdańsku.
Pokoje łączą wysmakowaną elegancję
z najnowocześniejszą techniką, której bazę stanowią klimatyzacja, osobisty sejf, mini-bar, zestaw TV-SAT i DVD, dwa telefony, podłączenie do Internetu. Stylowe, marmurowe łazienki, wyposażone są w telefon, wannę i prysznic jacuzzi z hydromasażem, suszarkę do włosów.


Królewski charakter wnętrz, romantyczna atmosfera, wyśmienita kuchnia i dyskretny personel zyskały uznanie wielu polskich i zagranicznych Gości, w tym sław świata sztuki i biznesu.
Potwierdzeniem najwyższego standardu usług są przyznane hotelowi wyróżnienia i rekomendacje, m.in. przez GEO Special, Stern, Der Feinschmecker, Merian, Easy Escapes.










Hotelowa Restauracja Podewils to miejsce, które trzeba odwiedzić, aby przekonać się o doskonałym stylu i kunszcie mistrzowsko przyrządzonych specjałów z całego świata, zaskakujących kombinacją kolorów i smaków.
Oryginalne receptury, harmonijnie dobrane gatunki win, srebra i porcelana oraz ceremonia serwowania dań to wizytówki Restauracji Podewils, uznanej za najlepszą restaurację w Trójmieście przez takie czasopisma jak:
Merian, Der Feinschecker, Geo Special. Godna polecenia jest specjalność szefa kuchni: masło porto i czosnkowe serwowane na wstępie do chleba, potrawka z raków w brandy, leśna zupa borowikowa z domowymi kluseczkami
oraz pierś z kaczki na karmelizowanych jabłkach w sosie z fig i mango.
Spragnionych relaksu hotel zaprasza na lampkę wina przy kominku hotelowego foyer lub na taras letni tuż nad brzegiem Motławy, do sauny i na masaż. Hotel Podewils dysponuje również ofertą konferencyjną, umożliwiającą organizację spotkań biznesowych w wąskim gronie.





Odległości:
  • Do PKS
  • 2 km.
  • Sklep
  • 100 m.
  • Do morza
  • 5 km.
  • Do PKP
  • 2 km.
  • Stacja Benzynowa
  • 1 km.
  • Punkt Widokowy
  • 100 m.
  • Poczta
  • 500 m.
  • Przystań
  • 10 m.
  • Basen Kryty
  • 4 km.





    Kontakt
    Hotel Podewils
    ul. Szafarnia 2
    80-755 Gdańsk
    Tel. (58) 30 09 560
    Fax. (58) 30 09 570

    E-mail: gdansk@podewils-hotel.pl
    www.podewils.pl




    Copyright © Ogólnopolski System Ofert Wizualnych 2011 r. Wszelkie Prawa Zastrzeżone